“Wij openen de deur voor je, maar je moet zelf naar binnen gaan”


We bieden (gratis!) korte kennismakingsworkshops waarin we in een bijeenkomst met jou en je collega's onze uitgangspunten toelichten en een aansprekende casus bespreken. Deze workshops zijn bedoeld om je kennis te laten maken met behavioural auditing en om zo te bepalen of deze vorm van auditen bij jou en je auditafdeling past. Meld je aan via het contactformulier onderaan de pagina.

Hiernaast zie je een overzicht van al onze (e-)trainingen en opleidingen. Klik op de training of opleiding waarover je wil worden geïnformeerd. Je vindt dan ook een brochure van de training of opleiding en een elektronisch aanmeldformulier.

Als je meer informatie wil of als je een brochure of inschrijfformulier wil aanvragen neemt dan contact met ons op.

Al onze trainingen en opleidingen zijn PE-gecertificeerd.

My Image

Masterclass Behavioural Auditing


Het voeren van reflectief onderzoekende gesprekken


Workshop kwalitatieve data-analyse met maxQDA

Heb je na het lezen van de brochure nog vragen en wil je contact met een docent of trainer?

 

Masterclass Behavioural Auditing (6-daagse)

De 6-daagse masterclass Behavioural Auditing is bedoeld om de 'ins and outs' van de opzet en uitvoering van behavioural auditing in de vingers te krijgen.

Leerdoelen

 • Je kunt behavioural auditing positioneren als interdiscipline binnen het vakgebied auditing.
 • Je leert theoretische inzichten te vertalen naar inzichten die betrekking hebben op het denken en doen van mensen in de auditpraktijk van je eigen organisatie.
 • Je bekwaamt je zich in het zelfstandig opzetten en uitvoeren van relevant en deugdelijk onderzoek gericht op gedrag gerelateerde beheersingsvraagstukken in organisaties.
 • Je oefent reflectie- en dialoogvaardigheden en raakt vertrouwd met het ontwerpen en uitvoeren van reflectieve, onderzoekende gesprekken.
 • Je leert hoe je op een deugdelijke wijze de gespreks- of interviewgegevens kunt analyseren en tot bevindingen kunt komen.
 • Je ontwikkelt facilitatorskills en je leert hoe je bevindingen kunt verwerken in een helder, aansprekend rapport.

De 6 dagen zijn verdeeld over drie blokken. De data zijn 7 en 8 september, 21 en 22 september en 12 en 13 oktober 2017.

We streven er naar de masterclass altijd door te laten gaan. Bij onvoldoende deelnemers verzorgen we een passend alternatief voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor de masterclass.

Deze masterclass bieden we ook als inhouse variant aan.

Masterclass Behavioural Auditing (3-daagse)

De 3-daagse masterclass Behavioural Auditng is bedoeld als inhouse training in combinatie met training-on-the-job. We starten met een verkorte opleiding en training om direct daarna met het auditteam in de eigen organisatie een behavioural audit uit te voeren.

In de opzet van deze masterclass kunnen we veel maatwerk leveren.

 

Het voeren van reflectief onderzoekende gesprekken

Een goed onderzoekend gesprek kan de bevindingen tijdens audits een belangrijke meerwaarde geven. Menig auditor is onzeker over deze manier van gegevens verzamelen. Ook zijn er vragen over de betrouwbaarheid van de op deze manier verkregen informatie. Vaak komt dat omdat hij of zij onvoldoende is toegerust om dit soort gesprekken op een goede manier professioneel en adequaat te kunnen uitvoeren. De technieken die je hiervoor nodig hebt zijn echter te leren. Daarover gaat deze training.

Deze tweedaagse 'blended' training bestaat uit een aantal onderdelen. Voorafgaand aan de eerste dag doorlopen de deelnemers een e-training, waarin de belangrijkste basistechnieken aan bod komen. Tijdens de 2-daagse 'classroom' training gaan we in op de gevorderdentechnieken en wordt veelvuldig geoefend waarbij we gebruik maken van een in auditland ingevoerde trainingsacteur.

De e-training bestaat uit een aantal videofragmenten van gespreksonderdelen. Verschillende scènes tonen veel voorkomende fouten die de effectiviteit in de weg staan. Andere scènes laten zien hoe het ook kan waardoor de effectiviteit aanzienlijk groter is. Na deze training heb je inzicht in de belangrijkste basistechnieken en hun effect op je gesprekspartner.

Deze training verzorgen wij uitsluitend als in company training. Neem contact met ons op als je belangstelling hebt.

In dit trainingsprogramma:

 • ervaren deelnemers hoe belangrijk een goede voorbereiding is en leren zij hoe zij dat systematisch kunnen aanpakken
 • raken zij vertrouwd met een half gestructureerd gespreksmodel, het zogenaamde topic interview
 • krijgen zij inzicht in de effecten van verschillende gesprekstechnieken en leren zij hoe zij die in hun eigen praktijk effectief kunnen inzetten
 • leren zij beeldvorming en oordeelsvorming van elkaar te scheiden
 • ontwikkelen zij wendbaarheid in gespreksvoering
 • kunnen zij lastige situaties op een constructieve manier oplossen
 • kunnen zij de waarde en de betrouwbaarheid van de verkregen informatie op een verantwoorde manier toetsen.

 

Workshop Kwalitatieve data-analyse met maxQDA

My Image
"Not everything that counts can be counted and not everything that can be counted counts"Albert Einstein

Een behavioural audit is een vorm van kwalitatief onderzoek, waarbij een grote hoeveelheid data wordt gegenereerd. Voor de analyse van kwalitatieve data bestaan enkele bekende software pakketten. Wij maken gebruik van maxQDA. In onze 1-daagse workshop leren we je alles wat je nodig hebt om met maxQDA de data die je hebt verkregen uit interviews, gedragsobservatie en/of documenten op een deugdelijke wijze te analyseren, leidend tot krachtige en helder geformuleerde bevindingen en conclusies.

My Image

Onze gegevens

Arnhemsebovenweg 40
3971 MK Driebergen-Rijsenburg
+31 343 52 41 11
info_mail

Openingstijden van ons secretariaat zijn maandag t/m donderdag van 09:00 tot 17:00 uur.

Adres t.b.v. navigatiesysteem: Mevrouw van Vollenhovenpark 36, Driebergen – Rijsenburg

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, vul dan onderstaand formulier in. U hoort snel van ons!

My Image