Als je nu inschrijft voor de 3-daagse Behavioural Auditing training in april of de 2- daagse IPPA-training in mei krijg je gratis toegang tot onze e-training 'Het voeren van reflectief onderzoekende gesprekken'.


“Wij openen de deur voor je, maar je moet zelf naar binnen gaan”


We bieden (gratis!) korte kennismakingsworkshops waarin we in een bijeenkomst met jou en je collega's onze uitgangspunten toelichten en een aansprekende casus bespreken. Deze workshops zijn bedoeld om je kennis te laten maken met behavioural auditing en om zo te bepalen of deze vorm van auditen bij jou en je auditafdeling past. Meld je aan via het contactformulier onderaan de pagina.

Hiernaast zie je een overzicht van al onze (e-)trainingen en opleidingen. Klik op de training of opleiding waarover je wil worden geïnformeerd. Je vindt dan ook een brochure van de training of opleiding en een elektronisch aanmeldformulier.

Als je meer informatie wil of als je een brochure of inschrijfformulier wil aanvragen neemt dan contact met ons op.

Al onze trainingen en opleidingen zijn PE-gecertificeerd.

My Image

Masterclass Behavioural Auditing


Training Integrated People-Process Auditing (IPPA)


Het voeren van reflectief onderzoekende gesprekken


Workshop kwalitatieve data-analyse met maxQDA

Heb je na het lezen van de brochure nog vragen en wil je contact met een docent of trainer?

 

My Image

Masterclass Behavioural Auditing (6-daagse)

We hebben de afgelopen jaren ervaren dat de onderlinge discussies over de toepassing van behavioural auditing in de eigen organisatie van grote waarde is en hebben daarom besloten de 6-daagse masterclass Behavioural Auditing alleen nog maar als inhouse variant aan te bieden. Deze masterclass is bedoeld voor middelgrote en grote Internal Audit-afdelingen. De mogelijkheid staat ook open voor samenwerkende kleinere Internal Audit-afdelingen en dat coördineren we dan graag.

We kunnen veel maatwerk leveren en zodoende aan veel eisen en wensen tegemoetkomen.

Masterclass Behavioural Auditing (3-daagse)

De 3-daagse Masterclass Behavioural Auditing is bedoeld voor open inschrijving. Elk jaar plannen we 4 edities (zie de links verderop). Desgewenst kunnen we deze 3-daagse masterclass ook inhouse verzorgen.

Leerdoelen

 • Je kunt behavioural auditing positioneren als interdiscipline binnen het vakgebied auditing.
 • Je leert theoretische inzichten te vertalen naar inzichten die betrekking hebben op het denken en doen van mensen in de auditpraktijk van je eigen organisatie.
 • Je bekwaamt je zich in het zelfstandig opzetten en uitvoeren van relevant en deugdelijk onderzoek gericht op gedrag gerelateerde beheersingsvraagstukken in organisaties.
 • Je oefent reflectie- en dialoogvaardigheden en raakt vertrouwd met het ontwerpen en uitvoeren van reflectieve, onderzoekende gesprekken.
 • Je leert hoe je op een deugdelijke wijze de gespreks- of interviewgegevens kunt analyseren en tot bevindingen kunt komen.
 • Je ontwikkelt facilitatorskills en je leert hoe je bevindingen kunt verwerken in een helder, aansprekend rapport.

Cursusdata masterclass Behavioural Auditing 2019

Editie 1:
2, 9 en 16 april
2019

Inschrijven

Editie 2:
18 en 25 juni en 2 juli
2019

Inschrijven

Editie 3:
12 en 24 september en 2 oktober
2019

Inschrijven

Editie 4:
12, 18 en 25 november
2019

Inschrijven

 

My Image

Training IPPA

Deze training is bedoeld voor internal auditors die in hun reguliere audits naar de kwaliteit van de interne beheersing ook aandacht willen besteden aan cultuur- en gedragsaspecten.

IPPA (Integrated People-Process Audit):

 • Een audit naar de kwaliteit van de beheersmaat- regelen met expliciete aandacht voor de wijze waarop betrokken organisatieleden deze ervaren en de gevolgen die dat voor de organisatie heeft.
 • Geeft gerichte informatie over gedrag en cultuur in relatie tot het auditobject.
 • Is gebaseerd op maatwerkreferentiekaders.
 • Onderzoekt het auditobject vanuit meerdere perspectieven en gezichtspunten.
 • Leidt tot een gefundeerd oordeel van de auditors over alle kritische people-process combinaties.

Het IPPA training- en opleidingsprogramma is opgezet als een zogenaamd ‘blended learning’ programma. E-learning en classroom training vullen elkaar daarbij aan. De e-learning is gericht op kennisoverdracht. De classroom training staat in het teken van de toepassing daarvan. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de auditmethodiek met bijbehorende toolbox, communicatieve en interviewvaardigheden, rapportagevormen en terugkoppeling.

Het voordeel van deze opzet is dat deelnemers de e-learning kunnen volgen op momenten die hen het beste uitkomen. De kennis en inzichten uit de e-learning worden tijdens de classroom training in praktijk gebracht.

Aan de hand van een doorlopende ‘real life’ casus worden alle onderdelen van IPPA doorlopen. Alle vaardigheden die nodig zijn om deze daarna zelfstandig uit te kunnen voeren komen aan de orde en worden geoefend.
Deelnemers die het programma hebben doorlopen zijn in staat om in hun eigen organisatie succesvol een IPPA uit te voeren. Indien gewenst kan de opleiding worden aangevuld met training of coaching-on-the-job.

Klik hier om een IPPA-presentatie te bekijken.

Cursusdata training IPPA 2019

Editie 1:
12 en 19 februari 2019

Inschrijven

Editie 2:
21 en 28 mei 2019

Inschrijven

Editie 3:
10 en 17 september 2019

Inschrijven

Editie 4:
19 en 26 november 2019

Inschrijven

 

Het voeren van reflectief onderzoekende gesprekken

Een goed onderzoekend gesprek kan de bevindingen tijdens audits een belangrijke meerwaarde geven. Menig auditor is onzeker over deze manier van gegevens verzamelen. Ook zijn er vragen over de betrouwbaarheid van de op deze manier verkregen informatie. Vaak komt dat omdat hij of zij onvoldoende is toegerust om dit soort gesprekken op een goede manier professioneel en adequaat te kunnen uitvoeren. De technieken die je hiervoor nodig hebt zijn echter te leren. Daarover gaat deze training.

Deze tweedaagse 'blended' training bestaat uit een aantal onderdelen. Voorafgaand aan de eerste dag doorlopen de deelnemers een e-training, waarin de belangrijkste basistechnieken aan bod komen. Tijdens de 2-daagse 'classroom' training gaan we in op de gevorderdentechnieken en wordt veelvuldig geoefend waarbij we gebruik maken van een in auditland ingevoerde trainingsacteur.

De e-training bestaat uit een aantal videofragmenten van gespreksonderdelen. Verschillende scènes tonen veel voorkomende fouten die de effectiviteit in de weg staan. Andere scènes laten zien hoe het ook kan waardoor de effectiviteit aanzienlijk groter is. Na deze training heb je inzicht in de belangrijkste basistechnieken en hun effect op je gesprekspartner.

Deze training verzorgen wij uitsluitend als in company training. Neem contact met ons op als je belangstelling hebt.

In dit trainingsprogramma:

 • ervaren deelnemers hoe belangrijk een goede voorbereiding is en leren zij hoe zij dat systematisch kunnen aanpakken
 • raken zij vertrouwd met een half gestructureerd gespreksmodel, het zogenaamde topic interview
 • krijgen zij inzicht in de effecten van verschillende gesprekstechnieken en leren zij hoe zij die in hun eigen praktijk effectief kunnen inzetten
 • leren zij beeldvorming en oordeelsvorming van elkaar te scheiden
 • ontwikkelen zij wendbaarheid in gespreksvoering
 • kunnen zij lastige situaties op een constructieve manier oplossen
 • kunnen zij de waarde en de betrouwbaarheid van de verkregen informatie op een verantwoorde manier toetsen.

 

Workshop Kwalitatieve data-analyse met maxQDA

My Image
"Not everything that counts can be counted and not everything that can be counted counts"Albert Einstein

Een behavioural audit is een vorm van kwalitatief onderzoek, waarbij een grote hoeveelheid data wordt gegenereerd. Voor de analyse van kwalitatieve data bestaan enkele bekende software pakketten. Wij maken gebruik van maxQDA. In onze 1-daagse workshop leren we je alles wat je nodig hebt om met maxQDA de data die je hebt verkregen uit interviews, gedragsobservatie en/of documenten op een deugdelijke wijze te analyseren, leidend tot krachtige en helder geformuleerde bevindingen en conclusies.

My Image

Contact

Heeft u een vraag of een opmerking, vul dan onderstaand formulier in. U hoort snel van ons!

Onze gegevens

My Image

Coöperatie ACS Partners UA
Kasteel Moersbergen
Moersbergselaan 17
3941 BW DOORN

tel. +31 343 52 41 11

Download de routebeschrijving

Let op! Voor routeplanners: gebruik het adres Oude Rijksstraatweg 6, 3941 BR Doorn.