Over ons

Image

Initiatiefnemers

ACS Behavioural Auditing & Consulting is een initiatief van ACS. Rond 2010 zijn de ACS-partners Jan Otten en Inge van der Meulen gestart met het transformeren en voor internal auditing geschikt maken van theorieen, methoden en technieken uit de gedragswetenschappen. Dit heeft geleid tot zowel dedecutieve als inductieve auditvormen voor het onderzoeken van gedrag- en cultuurgerelateerde beheersingsvraagstukken.

ACS is een onafhankelijk adviesbureau met een aangenaam overzichtelijke omvang dat nationaal en internationaal opereert. ACS ontwikkelt kennis en draagt deze kennis over door opdrachten uit te voeren voor zowel het bedrijfsleven als de overheid. ACS richt zich op beheersing van organisaties en organisaties in verandering. ACS helpt u bij het detecteren, oplossen, voorspellen en voorkomen van beheersproblemen. Meer over
ACS.

Image

Jan Otten studeerde arbeids- en organisatiepsychologie en bedrijfskunde. Tijdens en na zijn opleiding heeft hij veel onderzoek verricht voor instituten als de Radboud Universiteit Nijmegen en het Instituut Toegepaste Sociologie (ITS). De meeste van deze onderzoeken hadden betrekking op arbeidsmotivatie en lagen in de lijn van het paradigma van de socio-techniek. In 1994 heeft hij samen met enkele toenmalige KPMG-collega’s ACS gestart waar hij nog steeds deel van uitmaakt.

Jan is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van Operational audit in Nederland. Als docent heeft hij bijgedragen aan de start van de beide postinitiële opleidingen Operational auditing die ons land rijk is en is nog steeds verbonden aan de opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De afgelopen periode van 20 jaar betrokkenheid bij de ontwikkeling van Internal / Operational audit laten zich indelen in drie periodes. De eerste periode wordt gekenmerkt door het begrip management control. Daarbij heeft het boek 'Kwaliteit van Administratieve Dienstverlening' uit 1992, waarvan Jan mede-auteur is, een belangrijke rol gespeeld. De tweede periode kan het beste worden voorzien van het label relevant en deugdelijk onderzoek. Ook deze periode komt voort uit zijn achtergrond als psycholoog en zijn onderzoekservaring in de jaren ’80. De huidige periode wordt gekenmerkt door behavioural auditing, waarbij de focus ligt op gedraggerelateerde beheersingsvraagstukken in organisaties.

© 2020 Jan Otten